Altijd al dacht Marjolein dat ze aan het einde van haar carrière op een polikliniek of in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) zou gaan werken. Maar na een aantal jaar in verschillende ziekenhuizen als neuroloog gewerkt te hebben, kwam deze stap eerder dan gedacht en begon ze als neuroloog bij DC Klinieken Alkmaar. “Voor mijn gevoel stonden alle pijlen goed en ik dacht, ik ga het gewoon doen.” Met een klein beetje angst liet ze een bepaald stuk neurologie in het ziekenhuis achter. Spijt heeft ze echter tot op de dag van vandaag nooit gehad. “Ik ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt.”
“Ik heb altijd wel gedacht dat ik heel graag voor de meer chronische patiënten wilde zorgen”, aldus Marjolein. Vier jaar geleden liet ze het ziekenhuis achter zich en begon ze als neuroloog bij DC Klinieken. “Vaak werkt het zo dat neurologen richting hun pensioen op een polikliniek of een ZBC gaan werken. Maar toen deze kans voorbijkwam besloot ik ervoor te gaan. Er speelden een heleboel privéfactoren mee en mijn baan liep af. Ik vond het heel spannend, maar ik heb er echt nooit een seconde spijt van gehad.”

Een andere doelgroep

Volgens Marjolein is de patiëntengroep bij DC Klinieken anders dan in een ziekenhuis. “Hier zorgen we vooral voor mensen met pijn. Een pijnpatiënt is een bijzondere patiënt, want het leven met pijn heeft veel gevolgen. In het ziekenhuis kunnen ze goed uitsluiten dat er iets ernstigs aan de hand is en wij focussen ons op hoe een patiënt weer op het pad komt waar die naartoe wil.” Het is een flinke puzzel om een pijnpatiënt op de lange termijn te helpen. Het kost veel tijd en er is gepersonaliseerde zorg voor nodig. “Dat kan bij DC Klinieken en dat vind ik heel mooi. Laatst vertelde een patiënt dat ze bij de neuroloog in het ziekenhuis was geweest voor mogelijk iets ernstigs. Dat is toen uitgesloten, maar ze had ook last van migraine. De neuroloog gaf haar een tablet, waar ze van schrok, want ze wilde gewoon weten wat ze nog meer kon doen. Ze is nu een halfjaar bij ons en vertelde me dat we eigenlijk op dezelfde tablet uitgekomen zijn, maar dat de weg erheen, de uitleg en de keuzes die ze heeft gehad, haar heel erg hebben geholpen om uiteindelijk de juiste beslissing te nemen.”

"Mensen voelen het echt als een warm bad en voelen dat we hier nauw samenwerken.”

Korte lijntjes

Binnen DC Klinieken werkt Marjolein nauw samen met onder andere de anesthesioloog-pijnspecialisten en de verpleegkundigen. “Die samenwerking heb je in het ziekenhuis natuurlijk ook,” benadrukt Marjolein. Toch is het niet helemaal hetzelfde. “Wij zitten hier letterlijk samen op de poli en de pijnspecialisten zijn mijn directe collega’s. Dat is wel een verschil met het ziekenhuis, want daar zie je de pijnartsen niet zo snel en heb je vooral via mail contact.” Volgens Marjolein voelen de patiënten dit ook. “Mensen voelen het echt als een warm bad en voelen dat we hier nauw samenwerken.”

Werk-privébalans

Marjolein werkt 3,5 dag, waarvan twee dagen op locatie en één dag thuis. “Mijn dag in de kliniek loopt vaak van half 10 tot half 6, omdat ik eerst mijn kinderen naar school breng. Dat vind ik ook een heel mooi voordeel van DC Klinieken. Je zit niet vast aan die ochtenden dat je met zijn allen moet opstarten.” Voor Marjolein is dit een hele mooie manier om s ’ochtends met haar gezin op te starten. “Ik vind het fijn om thuis zichtbaar te zijn en mee te doen en om in de avonduren en weekenduren andere dingen te doen. Dat is een keuze die ieder voor zich maakt. Voor mij is dat een van de redenen dat ik nooit spijt heb gehad van deze keuze, naast het feit dat ik deze patiëntenzorg veel passender vind bij mij. Er zitten voor mij veel voordelen aan.”

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Stel de job alert in en blijf op de hoogte van alle nieuwe & relevante vacatures voor jou!